Reportage | Op pad voor vis in Den Oever

OERsterk - vis en zeevruchten - Annemarie Dufrasnes

Op pad voor vis op Den Oever

 

Een van de reportages waar ik enorm naar uitkeek was deze. Ik keek er naar uit de haven te zien in serene rust, in alle vroegte. Het kalme water, de vissers met hun waren. Verse vis, oesters, gerookte poon. De boten langs de kant, de netten op de wal.

Die dag kregen Richard (de Leth) en ik een snelle cursus Hollandse garnalen pellen. Ik kende het vanuit mijn jeugd, toen we zelf met schepnet garnalen vingen op het strand van Den Helder. Als het seizoen er was kocht mijn moeder kilo’s garnalen. Ik vind ze heerlijk, maar was de echt authentieke smaak van verse garnalen uit de zee vergeten. We besloten de verse garnalen te kopen en verdeelde de buit.

Ik geniet van vis, schelp- en schaaldieren en leerde als kind zeewier eten. Overigens met mate, want de zeeën worden iedere dag bevist met als gevolg dat het onzichtbare ecosysteem uit balans is. Eet wat minder vaak vis en wat vaker schelp- en schaaldieren en zeegroenten is het motto van OERsterk. Dit is een goede bron van Jodium, die je nodig hebt en die we nu voornamelijk halen uit brood en Jozo zout.

 Ik keek er naar uit de haven te zien in serene rust, in alle vroegte. Het kalme water, de vissers met hun waren. Verse vis, oesters, gerookte poon. De boten langs de kant, de netten op de wal.

Let overigens bij de aanschaf van vis, schep- en schaldieren altijd op de herkomst ervan. Je herkent duurzame visvangst aan het MSC-logo (duurzamevisserij, zie www.goedevis.nl/Goedevis/alle-vissen).

OERsterk - vis en zeevruchten - Annemarie Dufrasnes OERsterk - de zee - Annemarie Dufrasnes -25217 OERsterk - vis en zeevruchten - Annemarie Dufrasnes -25186 OERsterk - vis en zeevruchten - Annemarie Dufrasnes -25198 OERsterk - vis en zeevruchten - Annemarie Dufrasnes -25230

 

Laat een reactie achter