Referenties

De natuur is mijn allergrootste leraar. Vanuit deze verwondering ben ik de reguliere geneeskunde met de complementaire geneeskunde gaan verbinden. Dit heeft me doen besluiten om in 2012 het boek OERsterk te schrijven, inmiddels een bestseller. Dankzij een mail van Annemarie (ze daagde me uit om een strak kookboek te maken) is daar nu het gezondste kookboek van Nederland. Buiten deze inhoud is de opmaak, en vooral de fotografie, van ongekende klasse. Deze fotografie is met veel gedrevenheid door Annemarie verzorgd.

Eerlijk is eerlijk, zonder Annemarie zou het kookboek ‘OERsterk Eten’ niet in de huidige vorm bestaan. Annemarie heeft een zeer belangrijke rol in dit proces gehad. Ik heb de samenwerking met haar als zeer plezierig ervaren. Ze is net zo’n perfectionist als ik en hebben vele details in het hele proces aangepakt. Annemarie heeft zich zeer zorgvuldig voorbereid voor dit project. De start was haar moodboard en tijdens het hele proces bleef ze de ‘rode draad’ van het kookboek bewaken. Uiteindelijk heeft ze alle recepten op een zeer professionele wijze ‘gevangen’ en vastgelegd. Ik ben haar zeer dankbaar en hoop ik de toekomst nog eens met haar te mogen samenwerken.

Annemarie is een hele creatieve persoonlijkheid, wat je direct terugziet in haar werk als fotografe; de onverwachte invalshoeken die Annemarie koos bij het fotograferen hebben mij naast mooie foto’s weer een verfrissende kijk gegeven op de producten uit mijn winkel. Dat is toch voor mij wel een van de voornaamste redenen om samen te werken; elkaar op nieuwe ideeën brengen en daarmee weer op een hoger plan tillen.
Er is vaak goed nagedacht over een ontwerp; de vorm, het materiaal, de verhoudingen. Dan zou het toch zonde zijn om dat allemaal niet terug te vinden op een foto van dat ontwerp? Annemarie heeft me daar met haar fotografie nog verder bewust van gemaakt.

Een recept is een richtlijn, iets toevoegen of weglaten maakt koken juist interessant. Annemarie doet dat met haar fotografie. Compositie is een richtlijn, maar haar keuze om iets toe te voegen of juist weg te laten in het beeld, maken haar foto’s speciaal.

Annemarie heeft oog voor detail en juist daarom ontstonden prachtige (actie)foto’s. Ze heeft de sfeer van de kookschool perfect vertaalt naar wat ik wil uitstralen.