Mijn verhaal

Mijn droom om “iets” creatiefs te gaan doen, is gelukt. “Iets in de reclame”, is ook gelukt. Nu geef ik daar wel een compleet andere wending aan.

Ik studeerde Communicatie management, met later een opleiding marketingcommunicatie als aanvulling. Het heeft mij ver gebracht en ik was heel gelukkig. Toch miste ik “iets”. Ik had inmiddels een carrière in het bedrijfsleven, een mooi verbouwd huis, twee auto’s voor de deur en een inloopkast, propvol. En ik weet nog dat ik thuis met een glas wijn in mijn hand dacht: en wat geef ik aan de wereld, wat is mijn meerwaarde? Daar bleef het bij, ik schonk nog een glas wijn in.

besloot ik een communicatiebureau op te zetten en in de tussentijd door te gaan met fotografie.

Toen mijn toenmalige werkgever failliet ging, besloot ik een communicatiebureau op te zetten en in de tussentijd door te gaan met mijn uit de hand gelopen hobby fotografie. Van het communicatiebureau kwam niet veel. Ik was namelijk alleen maar bezig met fotografie en besloot de fotovakopleiding te volgen in Amsterdam.

Ik maakte tijd om de dingen te doen waar ik intens blij van wordt. Gezonde voeding, dansen, fotograferen en specialiseerde mij in bruidsfotografie: Verhalen vertellen, en elke keer weer nieuwe mensen met nieuwe verhalen. Een dag die gaat over emotie, over romantiek en samen zijn, over fijne details en eten en drinken met je meest dierbaren. Neem eens een kijkje op www.dufrasnesfotografie.nl, en je zal zien wat ik bedoel.

Op een zeker moment had ik een kookboek over gezonde voeding in mijn handen van een auteur waar ik enorm fan van ben. Ik vond dat de fotografie beter kon en stuurde met heel mijn hart een email met de vraag eens om tafel te gaan. De auteur belde mij, een week later zaten we om tafel. En hoewel ik toen nog niet zo heel veel ervaring had met foodfotografie, gaf hij mij de kans zijn boek te fotograferen.

niet alleen kon ik helpen met fotografie, maar mijn marketingcommunicatie achtergrond kwam juist heel goed van pas.

Ik heb genoten van het proces van A tot Z om te helpen met het maken van het kookboek en kwam erachter dat ik niet alleen kon helpen met fotografie, maar dat mijn marketingcommunicatie achtergrond heel goed van pas kwam. Zo kon ik bijdragen aan de brainstormsessies over de styling van het boek en kon ik helpen met het redigeren. Ik ontdekte dat ik met dit complete pakket aan skills bij kon dragen aan een kookboek voor gezond eten en daarmee een bijdrage aan de gezondheid van mensen en aan een mooiere, gezondere wereld.

Foto: Hanke Arkenbout Photography

Dat is wat ik doe. Met mijn foto’s lever ik een bijdrage aan projecten en bedrijven die de wereld net een beetje mooier maken, gezonder, zorgzamer.

Ik ben ook erg benieuwd naar jouw bedrijf en/of projecten die de wereld een beetje mooier en gezonder maken. Wil je graag foto’s laten maken om je bedrijf of project te promoten?