Groenten uit de aarde

OERsterk - groenten - Annemarie Dufrasnes

Groenten uit de aarde

 

Voor OERsterk “eten” begonnen we in November 2014 met de voorbereidingen. Het moodboard was gemaakt, de eerste gerechten helder. De kookschool gereserveerd en de props stonden klaar.

In de vroege ochtend rond 7.00 uur rijd ik naar Wieringerwaard naar de Kookschool van Mings Slikker “Koken & Proeven”. Een ruime keuken met 4 grote ovens, ruime gasstellen en een apart gedeelte om de foto’s te maken.

De ochtenden starten we met koffie aan het kleine bistrotafeltje om de dag door te nemen. Dat tafeltje met die stoeltjes is het hart van het fotografie project. Hier werden ter plekke nog gerechten bedacht, hier werden nieuwe creaties geproefd en hier werd de voortgang besproken. Hier dronken we liters koffie en thee, hier deden we de lunch. Allemaal aan dat kleine tafeltje met het rood-wit geblokte tafelkleedje.

Het is afwachten tot het licht word. Alle foto’s zijn met daglicht gefotografeerd. Rond 9.00 uur begint het al een beetje licht te worden en start ik met het maken van sfeerfoto’s. Jolanda en Mings startten dan met het maken van de eerste gerechten. Zo heb ik de tijd om de props uit te zoeken en de testfoto’s te maken.

De sfeerfoto’s kwamen super goed uit op de bestaande tafel in de kookschool. Een authentieke houten tafel, neem daar authentieke voeding bij en de match is gemaakt. Deze serie is gemaakt om als sfeerfoto’s te gebruiken in het boek. Maar uiteindelijk hebben we zoveel prachtige gerechten kunnen maken, dat we een keuze hebben moeten maken. Ik laat jullie toch graag de schoonheid zien van deze authentieke groenten. Deels zo van het land met de aarde er nog aan.

Hier dronken we liters koffie en thee, hier deden we de lunch. Allemaal aan dat kleine tafeltje met het rood-wit geblokte tafelkleedje.

OERsterk - groenten - Annemarie Dufrasnes OERsterk - groenten - Annemarie Dufrasnes -19688 OERsterk - groenten - Annemarie Dufrasnes -19700 OERsterk - groenten - Annemarie Dufrasnes -22518 OERsterk - groenten - Annemarie Dufrasnes -22525 OERsterk - groenten - Annemarie Dufrasnes -22562 OERsterk - groenten - Annemarie Dufrasnes -22598 OERsterk - groenten - Annemarie Dufrasnes -23410

 

Laat een reactie achter