Foodfotografie | Pasta zonder tarwe

OERsterk - pasta van kastanjemeel - Annemarie Dufrasnes

Dankbare eye opener: Pasta zonder tarwe

 

Pasta is een ontzettend makkelijk product om van alles en nog wat mee te combineren. Ook kun je van alles in een schaal doen, zet in de oven, ga andere dingen doen en als je ping hoort is het klaar. Ik heb het nooit echt heel lekker gevonden. Maar dat komt omdat ik niet fan ben van het hoge percentage koolhydraten van bewerkt voedsel.

Toen ik vorig jaar de biologische, verse pasta van de EKOplaza eens probeerde omdat mijn man heel graag eens pasta wilde eten, was ik verkocht. Een verse pesto, gegrilde cherry tomaatjes, een stukje biologisch lam of gehaktballetjes en een beetje keltisch zeezout. Niets meer, niets minder. Pure smaken, bewust kiezen.

Maar ja, pasta is dus wel tarwe en die eten we niet meer… Wat nu? Tijdens een van de kookdagen probeerden we pasta te maken met vervangende ingrediënten, die gezonder voor ons zijn. We kwamen uit op kastanjemeel. De structuur is ietsje voller en de smaak iets zoeter. Je maakt dus zelf de pasta vers, dat is even wennen en een pastamachine is geen overbodige luxe, maar het is de moeite zeker waard.

De structuur is ietsje voller en de smaak iets zoeter. Je maakt dus zelf de pasta vers, dat is even wennen en een pastamachine is geen overbodige luxe, maar het is de moeite zeker waard.

De structuur is ietsje voller en de smaak iets zoeter. Je maakt dus zelf de pasta vers, dat is even wennen en een pastamachine is geen overbodige luxe, maar het is de moeite zeker waard. OERsterk - pasta van kastanjemeel - Annemarie Dufrasnes -25598 OERsterk - pasta van kastanjemeel - Annemarie DufrasnesOERsterk - pasta van kastanjemeel - Annemarie Dufrasnes OERsterk - pasta van kastanjemeel - Annemarie Dufrasnes -24062 OERsterk - pasta van kastanjemeel - Annemarie Dufrasnes -24119

Laat een reactie achter