Foodfotografie | Oesters

OERsterk - oesters - Annemarie Dufrasnes

OERsterk: Oesters

 

“Wil je ook een oester?” “Nee, dat lust ik niet…”. Ik geef het toe, dat “ik lust het niet” waren mijn woorden. Geen idee of ik het wel of niet lustte, maar die slobberige boel zag er voor mij niet echt aantrekkelijk uit. Overigens proef ik altijd alles en ik lust heel erg veel. Maar die oesters gingen er niet in. Mijn man is er gek op en tegenwoordig moet hij de oesters delen, met mij. Zo is het gegaan:

Mijn schoonouders zijn lekkerbekken. Ze koken vaak uitgebreid en sprokkelen hun eten van markt tot markt bij elkaar en de Deen om de hoek. Op een dag zijn ze samen naar Texel gegaan. De laarzen aan en met eb, hebben ze verse, wilde oesters geplukt. Wil je ook vroegen ze? Nah ja… ach, waarom niet? Ik had altijd nog mijn glas wijn om te spoelen als ze niet lekker zouden zijn. Lekker dat ze waren! Ik proefde verse zee, een zilte smaak. En sindsdien ben ik gek op oesters. Kun je je voorstellen hoe ik genoot bij het maken van deze foto’s voor het kookboek OERsterk “eten”!

Ik had altijd nog mijn glas wijn om te spoelen als ze niet lekker zouden zijn.

Fijne tip: Maak de oesters open bij het scharnier met een oestermes, dat gaat gemakkelijk en voorkomt schelpgruis in de oester. Zelfs ik kan het!

OERsterk - oesters - Annemarie DufrasnesOERsterk - oesters - Annemarie Dufrasnes OERsterk - de zee - Annemarie Dufrasnes -23563 OERsterk - Oesters - Annemarie Dufrasnes -3

 

Laat een reactie achter