Foodfotografie | OERsterk brood

OERsterk - OERbrood - Annemarie Dufrasnes

OERsterk brood

 

Wat eet je als je geen brood meer eet? Een paar jaar geleden zei een goede vriend het al: brood is niet goed voor een mens. Ik lachte hem uit en zei, ja hoor, dan kan je niets meer eten. Ik ging wel over van tarwe naar speltbrood, maar eigenlijk maakt dat niets uit als ik de kenners en onderzoekers mag geloven.

Tarwe / granen? zorgt namelijk voor een verhoogde doorlaatbaarheid van de darmen, wat darmperforaties kan veroorzaken. Maar het gaat verder. Tarwe veroorzaakt ook een disbalans in de hormoonhuishouding. Het zit vol koolhydraten, wat zich snel opslaat als vetreserve, wanneer de energie niet wordt gebruikt.

Nu is af en toe een broodje geen probleem. Ik hanteer de 80 – 20% regel. Voor 20% mag ik best eens dingen eten of drinken die wat minder voedzaam zijn. Wat is nu lekkerder dan een bruine boterham met kaas? Goed, als je er meer over wilt weten, lees dan eens het boek OERsterk.

OERsterk kwam met drie heerlijke recepten van broden zonder tarwe, zowel hartig als zoet, met een heerlijk broodachtige structuur.

Ik was dus opzoek naar een vervanger voor brood, want alleen salades eten ging ‘m ook niet worden. OERsterk kwam met drie heerlijke recepten van broden zonder tarwe, zowel hartig als zoet, met een heerlijk broodachtige structuur. Zowel koud als warm lekker om te eten en gemakkelijk om mee te nemen. Ik heb inmiddels een preibrood gemaakt, een deel heb ik in dikke plakken gesneden en per stuk ingevroren. Het andere deel nog warm met biologische gras roomboter opgegeten. Té lekker!

P.S. de recepten vind je in OERsterk eten van drs. Richard de Leth en Jolanda Doorenbos!

OERsterk - Brood - Annemarie Dufrasnes OERsterk - Brood - Annemarie Dufrasnes -22663

Laat een reactie achter